Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Σουβλάκια μανιταριών με σκόρδο και βαλσάμικο

Σουβλάκια μανιταριών με σκόρδο και βαλσάμικο

Υλικά:
1 κιλό λευκά μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια
2 κ.τ.σ ξύδι βαλσάμικο (όχι κρέμα)
1 κ.τ.σ soy sauce
 
Εκτέλεση:
Φτιάξτε τη μαρινάδα σας. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, και βάλτε το σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα το ξύδι βαλσάμικο, τη soy sauce, το θυμάρι, το πιπέρι.
Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση και βάλτε τα μέσα στη μαρινάδα που ετοιμάσατε. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα, πάρτε τα ξυλάκια και περάστε τα μανιτάρια σας. Ψήστε τα ή στο γκριλ του φούρνου ή στην ψηστιέρα σας ή στη σχάρα (σε κάρβουνα όσοι μπορούν).
Ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Προαιρετικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό όταν τα βγάλετε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σωστή διατροφή στη νηστεία της Σαρακοστής Η νηστεία της σαρακοστής χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσ...