Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

ΥΛΙΚΑ 
1 συσκευασία μπάμιες 
600 γρ. φιλέτα παστού μπακαλιάρου
1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ.  ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
300 γρ. κλασικός συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας 
1 κ.σ. πελτέ
αλάτι και πιπέρι

    Κόβουμε σε μερίδες τον μπακαλιάρο και τον ξαρμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
    Σε πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τις μπάμιες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στο κέντρο του ταψιού. Μοιράζουμε γύρω γύρω τις μπάμιες με τη σάλτσα. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και ψήνουμε ώσπου το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σωστή διατροφή στη νηστεία της Σαρακοστής Η νηστεία της σαρακοστής χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσ...