Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Σαλάτα με σύκα, αχλάδια και παντζάρια

Απόλυτα φθινοπωρινή σαλάτα με σύκα, αχλάδια και παντζάρια!

Υλικά για τη σαλάτα, 2 μερίδες
    3 βρασμένα παντζάρια, κομμένα σε κύβους
    1 αχλάδι με τη φλούδα, κομμένο σε κύβους
    3 φρέσκα ή αποξηραμένα σύκα
    20 καρύδια, σπασμένα στη μέση
    50 γραμμάρια φέτα
    4 φλιτζάνια φυλλώδη πράσινα λαχανικά εποχής
    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    Λίγο θυμάρι
    Αλάτι
    Πιπέρι

Υλικά για τη vinegrette
    1 κλωνάρι ελαιόλαδο
    1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    ½ κουτ. γλυκού μέλι
    1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
    Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκα σύκα μπορείτε να τα κόψετε στη μέση και να τα σιγοψήσετε για 1 με 2 ώρες στους 1000 C.
    Σε ένα μπλέντερ τρίψτε το θυμάρι, προσθέτωντας τα υπόλοιπα υλικά για τη vinegrette.
    Toμόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά της σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτωντας τη vinegretteλίγο πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σωστή διατροφή στη νηστεία της Σαρακοστής Η νηστεία της σαρακοστής χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσ...