Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Η καλή νοικοκυρά στη γενική καθαριότητα φαίνεται!


1. Καθαρίστε τα ταβάνια και τις γωνίες
 Πάρτε μια σκούπα, τυλίξτε στην άκρη ένα πανί και περάστε όλους τους τοίχους και τις γωνίες.
 
2. Καθαρίστε τις πόρτες
Εδώ θα χρειαστείτε σίγουρα σκάλα.  Τις πόρτες πρέπει να τις καθαρίστε καλά μέχρι και ψηλά, πάνω. Με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι κι έπειτα με ένα στεγνό
 
3. Πλύντε τα μαξιλάρια σας
Τα μαξιλάρια μαζεύουν μικρόβια και γι αυτό είναι απαραίτητο να πλένονται μια με δυο φορές τον χρόνο. Χρειάζεται όμως προσοχή στο πλύσιμο, όπως να τα τοποθετείτε στον κάδο του πλυντηρίου όρθια, να μην βάζετε περισσότερα από δυο και να πλένετε μαξιλάρια που φοβάστε μην τρυπήσουν μαζί με την μαξιλαροθήκη. Αναλυτικά για το πώς θα πλύνετε τα μαξιλάρια σας, εδώ!
 
4. Καθαρίστε το ψυγείο και τον φούρνο
Καθαρίστε το ψυγείο σας μέσα κι έξω, με φυσικούς τρόπους και κάντε τον φούρνο σας να λάμπει.
 
5. Ανανεώστε και οργανώστε το φαρμακείο του σπιτιού σας
Πετάξτε φάρμακα που έχουν λήξει και σημειώστε τα σ΄ένα χαρτάκι ώστε να τα αντικαταστήσετε αμέσως.

6. Καθαρίστε τα ντουλάπια και πετάξτε συσκευασίες τροφίμων που έχουν λήξει
Μπορεί όλα στην κουζίνα να είναι τακτοποιημένα, είναι όμως και φρέσκα; Μήπως έχετε στα ντουλάπια μακαρόνια, ρύζι ή αλεύρι που έχει λήξει; Ανοίξτε ντουλάπια και συρτάρια ένα ένα και ξεκινήστε το καθάρισμα και το… ξεκαθάρισμα.
 
7. Οργανώστε τα μπάνια του σπιτιού
Τοποθετήστε σε κάθε μπάνιο μερικά ρολά υγείας, ένα καθαριστικό τουαλέτας και γεμίστε το δοχείο με το βουρτσάκι της λεκάνης με νερό και χλωρίνη. Έτσι θα γίνει η ζωή σας πιο εύκολη. Στο μπάνιο των ξένων τοποθετήστε και κάποιο αρωματικό ή κερί που ανάβετε όταν περιμένετε καλεσμένους!
 
8. Καθαρίστε τις ντουλάπες σας
Φυλάξετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σε ειδικές σακούλες. Αν δεν έχετε πολύ χώρο προτιμείστε αυτές που αφαιρείται ο αέρας.  Αρωματίστε το εσωτερικό τους ώστε να τα βρείτε εκ νέου φρέσκα και μυρωδάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σωστή διατροφή στη νηστεία της Σαρακοστής Η νηστεία της σαρακοστής χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσ...