Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αποτοξίνωση οργανισμού



Ξεκίνημα του φθινοπώρου με ψυχική και σωματική κόπωση; Η λύση είναι αποτοξίνωση!


Μία αποτοξίνωση του οργανισμού που επικεντρώνεται στον καθαρισμό πνευμόνων και παχέος εντέρου (τα δύο αυτά όργανα σχετίζονται με τα πιο  συνηθισμένα δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, έκζεμα, εξανθήματα και ξηρό δέρμα, όλα δηλαδή όσα μας βασανίζουν τους πιο κρύους μήνες), είναι ιδανική για να μας προετοιμάσει για το χειμώνα εφοδιάζοντάς μας με σημαντικά οφέλη, μερικά από τα οποία είναι:

- Προφύλαξη από εποχιακά κρυολογήματα

- Υγιές και δυνατό αμυντικό σύστημα

- Ενδυνάμωση των εσωτερικών μας οργάνων για τους κρύους μήνες που ακολουθούν

- Υψηλή ενέργεια για μέγιστη απόδοση στην εργασία και τη ζωή μας

- Διαύγεια νου για ξεκαθάρισμα στόχων

- Λαμπερό και υγιές δέρμα

Ξεκινήστε λοιπόν με:

- Αποτοξίνωση των πνευμόνων και του παχέος εντέρου. Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.

- Αποφυγή τροφών που δημιουργούν βλέννα (λευκό ραφιναρισμένο αλεύρι και παράγωγα, ρύζι άσπρο επεξεργασμένο, γαλακτοκομικά και ζωικά προϊόντα, τροφές σε συσκευασία)

- Αποφυγή ζάχαρης και αλκοόλ

- Κατανάλωση τροφών που διαλύουν τη βλέννα: εσπεριδοειδή, φρέσκα ή ξηρά σύκα, σταφύλια, φρέσκα ωμά λαχανικά και φρούτα ως επί το πλείστον εποχιακά.

- Πίνετε πολύ (καθαρό) νερό (2 με 2,5 λίτρα την ημέρα βοηθάνε πολύ στην αποβολή τοξινών)

- Μασάτε καλά την τροφή, έτσι ώστε να μην κουράζεται το πεπτικό σύστημα κι επιβαρύνεται το παχύ έντερο

- Κάντε ισορροπημένη συστηματική άσκηση που θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε γρηγορότερα.

Δε χρειάζεται να ταλαιπωρήσετε τον οργανισμό σας για να αποτοξινωθείτε. Μπορείτε να απολαύσετε τη διαδικασία της αποτοξίνωσης τρώγοντας ελαφρά μαγειρεμένα γεύματα  με εποχιακά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά και να ευεργετηθείτε έτσι πολλαπλά από τις πλούσιες ιδιότητες αυτών των τροφίμων.

Ακόμη και για τους πιο αμετανόητους κρεατοφάγους είναι η ιδανική εποχή για να δοκιμάσουν να απαλλαγούν για λίγο από τις τοξίνες, τα λίπη και τις δύσπεπτες πρωτεΐνες των ζωικών τροφών και να δώσουν έτσι την ευκαιρία στο σώμα τους και τα εσωτερικά τους όργανα να «αναπνεύσουν».

Προσθέτοντας στη διατροφή μας μυρωδικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, φασκόμηλο κτλ που επιταχύνουν τον καθαρισμό πνευμόνων και εντέρων, η αποτοξίνωση μπορεί να γίνει μία πραγματικά απολαυστική εμπειρία σε βαθμό που θα επιθυμείτε να γίνει και τρόπος ζωής.

Δοκιμάστε την λοιπόν και απολαύστε τα οφέλη της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σωστή διατροφή στη νηστεία της Σαρακοστής Η νηστεία της σαρακοστής χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσ...